Hallgass a megérzéseidre!

Tegnap este már gondolkodtam rajta, hogy ma reggel munka előtt kellene párat dobnom, de aztán hamar elhessegettem magamtól a gondolatot. Tegnap volt a névnapom és egy kiadós vacsorát kaptam az asszonytól, ami után elég hamar elaludtam. Hajnali négykor aztán megébredtem és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy pergetnem kellene. Tíz perc forgolódás után aztán indulnom kellett. Hatkor már a parton voltam. A víz ott volt a késztetés is bennem a halfogásra. El is kezdtem a dobálást még a sötétben különböző kétrészes és mindenféle csörgős felszíni csalikat próbálgatva egymás után. A strandon vízben hagyott focikapuk felől egyszer csak hatalmas loccsanást halottam az alig nagyarasznyi vízből. Megpróbáltam becserkészni őkelmét, de a lassan vontatott felszíni csalikra nem támadt gusztusa legnagyobb sajnálatomra. A napkorong lassan megindult az égen felfelé, amikor a kis 66 milliméteres yo-zuri l-minnow mellett döntöttem. Igaz ez egy süllyedő csali, de nagyon hasonlít a balin fő táplálékára a szélhajtó küszre, és megfelelő sebességgel vontatva, magasan tartott spiccel el lehet húzni a kis vízben.

Mivel rablások nem voltak, éppen azon merengtem, hogy kapásom lesz e, amikor elemi erejű ütést kaptam, és halam már rázta is a fejét, ahogy a víztetőt pocsolta széjjel. Először megijedtem, hogy csuka lesz, de nemsokára megláttam az oldalazó halam hátúszóját, ahogy meredt kifelé a vízből. Itt már tudtam, hogy balinnal akadt dolgom, jól küzdő balinnal.

Azért lehetett a csukához hasonló fejrázás, mert valahogy oldalról támadta a kis műhalamat, ami teljesen kipeckelte halam száját. Úgy úszott a wobblerrel, mint kutya a raportfával a szájában.

Halam még többször visszatört, de hamar megadásra késztettem.

Ott feküdt előttem a fűben ez a gyönyörű közel kettes balin, ami bearanyozta a reggelemet.

Szóval srácok, ami a lényeg: Mindig hallgassatok a megérzéseitekre!

Megéri mindenképpen!

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Hallgass a megérzéseidre! bejegyzéshez

 1. Steve, sok boldog névnapot kívánok! 🙂

 2. steveolsonhun szerint:

  Kösz szépen!

 3. Gyönyörű hal! Én hiába keresem a balinokat, itt a Szigetközben és a Dunán eltűntek.

 4. steveolsonhun szerint:

  Itt is csak három rablás volt egész reggel, de a kishalak ott voltak. folyamatosan szedegettek a víztetőről, így gondoltam, hogy néhány járőrnek ott kell lennie. Egyébként idén a küszívás kivételével szinte csak akkor tudtam balint fogni, amikor alig, vagy egyáltalán nem rabolt. Ha sok rablás volt, akkor nem jött semmi.

 5. atyafi szerint:

  Hát, igen. Te helyi májer vagy. 🙂 Látszik is. Nemsokára találkozunk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.