Hová lettek a balinok?

Tegnap reggel sikerült egy szép balint csípnem, és volt még egy rontott kapásom is, így este bizakodva állítottam be az ébresztőt hajnali háromra. Sajnos csalódnom kellett, mivel a fenekeszegek dobástávon kívülre kerültek. Illetve pilkerrel közébük lehetett csapni, de nem hatotta meg őket, legfeljebb annyiban, hogy 5-10 dobás után elcsendesedtek, és kellett mindig 10-20 perc mire újra beindultak. Buzerapeca lett a vége. Egy kis sügér, és néhány kősüllő lett az eredmény.

Névtelen1 másolataP6130042 P6130043 P6130044 P6130046

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

11 hozzászólás a(z) Hová lettek a balinok? bejegyzéshez

 1. qvik szerint:

  De örülj, hogy legalább víz van most bőven! 🙂

 2. Aspius szerint:

  De, hogy a dunai balinok hová tűntek??? 😀 😀

 3. steveolsonhun szerint:

  Az van, csak nem túl halas ez az év!

 4. atyafi szerint:

  De! A víz alatt! :-O

 5. McFly szerint:

  Három napig lenn voltam a Balatonon, minden hajnalban és este beeveztem, dobáltam wobblerekkel és léggyel veszettül, összesen kábé kettő darab rablást láttam, rávágásom véletlenül sem volt. Tényleg: hová tűntek a balinok? Szinte ijesztő volt a csend.

 6. steveolsonhun szerint:

  Déli parton voltál? Ha igen, és ott sincsenek, akkor tényleg nem tudom hová tűnhettek!

 7. Balázs Peti szerint:

  Fenyvesen, meg Lellén. Csend és hullaszag – szó szerint, mert szokatlan mennyiségű döglött halat láttam. Peti barátom pont az előbb hívott, Szántódon beszélgetett az egyik helyi komával, aki szokott balinozni is, és idén eddig 3 (azaz három) darab balint fogott.

  • steveolsonhun szerint:

   A Balatonon én is háromnál tartok sajnos. Azért ha képes vagy reggel négykor már a vízen lenni elég jó esélyeid vannak. Én képes lennék, csak nincs jármű amivel olyan korán ott legyek, meg időm sincs elég!

   • Balázs Peti szerint:

    Pontosan négy órakor hajóztam be, még a Nap sem kelt fel. Semmi. Nagy kuss. Persze nem biztos, hogy a fenyvesi iszaprengeteg a legjobb hely a balinozáshoz, no meg az összes kishal a kövek között hancúrozott (köztük sem láttam rablást). Legjobban az alkonyat és a kora este idegesített, emlékszem, régebben olyan rablások voltak, mintha Fekete Laci futott volna végig a víz tetején…most meg semmi.

 8. steveolsonhun szerint:

  Három napig ívott nálunk a küsz. az elsőn későn érkeztem, csak kapásig jutottam, a másodikon két kapásból egy lett meg, a harmadikon meg olyan helyen volt csak ívás, és rajt a balin, amit parteól nem lehet elérni. Hétvégén azért fogtak párat kora hajnalban Almádiban, és Kenesén is, de mindet csónakból. Csopakon többször voltam már kint csónakkal, de nem láttam belőlük egy darabot sem. Csuka is immel – ámmal evett, nem akadtak meg egy kisebb kivételével. a nagy sügéreket sem találom már. Sajnos ez egy elég fos évnek indult, és egyenlőre a folytatás sem jobb semmivel sem. Pedig nagyon bíztam a nagy vízben.
  Az is igaz, hogy időm sincs annyi, mint tavaly, és nem éppen ideális körülmények között tudok csak kijutni. Talán majd az őszi csukázások megmentik az évemet. Talán…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.